De cursussen van Hyphen projects

Hieronder vind je de cursussen en trainingsprogramma's die we in eigen beheer of in partnership jaarlijks organiseren voor de Life Sciences sector in Nederland en België.

BIOBUSINESS DEVELOPMENT PROGRAMME

BDP (Business Developers Program) Life Sciences is een programma  voor professionals die zich bezighouden met de business development binnen de Life Sciences industrie.

Business development is essentieel om de toekomst van Life Sciences bedrijven te waarborgen. Het initiëren en samenstellen van samenwerkingsverbanden die je organisatie financieel steunen is van groot belang.

Het programma bestaat uit drie onderdelen, namelijk:


- BDP Course
- Talent Accelerator Programme for BioBusiness
- Global Scale-up Program
- Finance for Growth Course

BIOBUSINESS SUMMER SCHOOL

 Vanaf 2012 heeft Hyphen Projects de organisatie van de BioBusiness Summer School op zich genomen. De BioBusiness Summer Schools in 2008 door het AMC opgezet en georganiseerd met behulp van een vier jaar durende Pieken in Delta subsidie (MinEZ), co-financiering van de gemeente Amsterdam en medewerking van de regionale biomedische bedrijfssector. 

De BioBusiness Summer School is aan vijfdaagse cursus voor academici die nadenken over een carrièreswitch naar de industrie en jonge professionals in hun eerste baan binnen de Life Sciences industrie.
Deze cursus helpt deelnemers om hun zakelijke carrière in de Life Sciences industrie een vliegende start te geven. Tijdens het programma worden de grondbeginselen behandeld van de belangrijkste zakelijke onderwerpen, zoals productontwikkeling, IP, bedrijfsmodellen en financiën. Met dit unieke programma krijgen deelnemers inzicht in de Life Sciences sector, ontmoeten ze toonaangevende spelers uit de industrie en breiden ze hun internationale netwerk uit.

I4H BOOTCAMP

 I4H Bootcamp is een trainingsdag gericht op startende ondernemers in de Life Sciences. Het helpt de ondernemers hun investment pitch te verbeteren en meer inzicht te krijgen in onderwerpen als IP, finance en samenwerking.

GRANT APPLICATION COURSE

 Deze cursus is opgericht om promovendi en postdocs te helpen een van de meest essentiële vaardigheden voor succes in de wetenschap te leren, namelijk subsidies aanvragen. Tijdens deze intensieve tweedaagse cursus krijg je les van ervaren wetenschappers, experts op het gebied van subsidieaanvragen die honderden subsidies hebben beoordeeld en beoordelaars van financieringsinstanties.

HELIS ACADEMY

Sinds 2018 is Hyphen Projects partner in de Helis Academy. De Helis Academy is een project dat gefinancierd is door de Europese Unie (hoofd subsidiegever) en het Ministerie van Economische Zaken (co-subsidiegever). 

De Helis Academy heeft als doelstelling de aansluiting tussen de opleidingen en arbeidsmarkt te verbeteren in de Life Sciences en Health cluster in Vlaanderen en Nederland. 


Het project zet in op de ontwikkeling en afstemming van gepaste opleidingen om de industry readiness van de benodigde profielen te vergroten door o.a. het organiseren van opleidingen en stages in de gebieden Good Manufacturing Practice, Evidence Based Testing, Data Analysis and Stewardship, Business Development, Technology and Life Sciences en Product and Process Design. Hyphen Projects richt zich binnen de Helis Academy met name op Business Development opleidingen.   

Zo kunnen we sneller de benodigde profielen aanbieden aan de bedrijven in het Life Sciences en Health Ecosysteem.