HELIS ACADEMY

Sinds 2018 is Hyphen Projects partner in de Health & Life Sciences (Helis) Academy. De Helis Academy is een project dat gefinancierd is door de Europese Unie (hoofd subsidiegever) en het Ministerie van Economische Zaken (co-subsidiegever). 

De Helis Academy heeft als doelstelling de aansluiting tussen de opleidingen en arbeidsmarkt te verbeteren in de Life Sciences en Health cluster in Vlaanderen en Nederland. 


Het project zet in op de ontwikkeling en afstemming van gepaste opleidingen om de industry readiness van de benodigde profielen te vergroten door o.a. het organiseren van opleidingen, stages een oriëntatie tool en een vacature en CV database in de gebieden Good Manufacturing Practice, Evidence Based Testing, Data Analysis and Stewardship, Business Development, Technology and Life Sciences en Product and Process Design. Zo kunnen we sneller de benodigde profielen aanbieden aan de bedrijven in het Life Sciences en Health Ecosysteem. 


Hyphen Projects richt zich binnen de Helis Academy met name op Business Development opleidingen. Hiervoor hebben we de BioBusiness Winter retreat sensibiliserings cursus georganiseerd en het jaarlijkse Talent Accelerator Programme for BioBusiness, dat loopt van mei tot en met november.